Začini & Suvo voće.

Kardamon

Kardamon je  začin koji se još pre 3000 godina koristio u Persiji, Grčkoj i Starom Rimu.
Danas je obavezni sastojak Indijske Kuhinje i Kuhinje Dalekog Istoka, a i glavni sastojak garam masale.
Zbog svog "limunkastog" ukusa najčešće se koristi u slatkim jelima, desertima i sladoledima a takodje neretko je glavni sastojak i u slanim delicijama te jedan od začina "karrija".Kako se koristi?
Cela zrna se najčešće stavljaju u razna eterična ulja, napitke i čajeve, dok se bobice izvadjene i samlevene ili usitnjene u avanu koriste za slana i slatka jela.
Često se dodaje i turskoj kafi i sosevima od voća radi lepše arome.

Mawa kolač -recept


Cimet

Moj omiljeni začin.
Moram priznati da teško mogu da zamislim i odoli, poslastici bez cimeta.
Moji favoriti:




Suvo voće
Kandirana korica narandže


2 коментара:

  1. Анониман17. март 2013. 10:18

    Odlicni su arancini,pravila sam.

    ОдговориИзбриши
  2. Cimet mi je jedan od najdražih mirisa, uvijek ga koristim u kolačim i slatkim jelima.
    Dvoboj.hr

    ОдговориИзбриши