среда, 23. јул 2014.

Marmelada od kajsija čokolade i cimeta


Još malo pa će nestati i kajsija, sigurno ste svi vi do sada skuvali svoj pekmez od kajsija i uredno ga fotkali i okačili na Facebook..:P
E pa ja to nisam uradila, i žalim..ahahaha
Ali imam za vas jedan odličan predlog.
Doduše od ove količine ne ispadne 20 teglica i još pola nego malo malo manje.
Cimet, čokolada i kajsije..
Uživajte u novom i neobičnom!

Potrebno je>
450 g očišćenih kajsija
znači odstranjena koštica i kožica oljuštena
300g šećera
50g čokolade za kuvanje
kašika cimeta
Sve sastojke staviti u pekaricu.
Naravno ko voli sladji džem može dodati još šećera.
Pritisnuti dugme za pečenje pekmeza i marmelade i to je sve od vašeg učestvaovanja!!!
Čeka vas doduše ukusan pekmez za nekih dva tri sata!!!
ENJOY!!!

Ono što bih još dodala je
da u Pekarici ne možete skuvati 50 teglica džema...
odjednom...
Da treba takodje da shvatite da je pekaricina osnovna delatnost pečenje hleba a marmelada iz nje je va slatki hir...

najbolji prijatelj čak i u kuvanju pekmeza!!!

KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna

• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer

• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W

3 коментара:

  1. Анониман23. јул 2014. 09:46

    Da li se može kuhati na električnom šporetu i koliko vremena treba da se skuha ta količina. Kako najlakše oguliti kajsije? Hvala na odgovoru i veliki pozdrav iz oblačne Dalmacije!!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. јул 2014. 11:11

    Uf ala je ovo dobro!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo mora da je divna kombinacija. Baš si me nasmijala s onim "sigurno ste već skuhale pekmez ...." Mo'š mislit' mene i kuhanje pekmeza. .)) Zato uživam u ovakvim slikama i receptima.

    ОдговориИзбриши